A szakmát és a családokat egyaránt vonzotta a KÁN

A három nap alatt mintegy 25 ezren látogattak el a megújult Kaposvári Állattenyésztési Napokra.
Mintegy 25 ezer embert vonzott a megújult XIII. Kaposvári Állattenyésztési Napok, amelyet idén már önállóan szervezett meg a Kaposvári Egyetem. A KÁN a színvonalas szakmai konferenciák mellett egész napos felhőtlen kikapcsolódást kínált a családoknak.

Teltházas szakmai programokat hozott az idei Kaposvári Állattenyésztési Napok, a hét konferencia több mint 1700 szakembert vonzott. A rendezvényeken olyan problémák megoldási lehetőségeiről tanácskoztak, mint a gyógyszermentes állati termék előállítása érdekében fejlesztendő takarmányozási stratégiák, a sertéstartás jelenlegi állategészségügyi kihívásai, az automatizált technológiák okozta kihívások a tejtermelésben, a tógazdasági haltermelés diverzifikációja, és a kiskérődző ágazat kilátásai. Immár hagyományosan a KÁN adott otthont az Országos Agrár Felsőoktatási Intézmények Gazdászversenye döntőjének. Idén első alkalommal pedig megrendezték az Országos Agrár-Startup Ötletversenyt, amelynek célja a fiatalok innovatív ötleteinek felkarolása.

Az idei KÁN megújult környezettel, új kiállítási helyszínekkel és a korábbinál is több családi programmal várta az érdeklődőket. Ezúttal is hatalmas sikert aratott a Mesetérkép, amelynek útvonalát 2500 gyermek járta végig. A XIII. KÁN egyik legnagyobb újítása az Élményliget volt, ahol a kicsik és nagyok egyaránt megismerkedhettek őseink életmódjával, kultúrájával. A látogatók megtudhatták milyen volt az élet a jurtában, de a hagyományos vadászati módszerekhez is közelebb kerülhettek. Volt solymász-, agár-, pákász- és vadász-íjászbemutató is. Emellett a vadgasztronómia is kiemelt szerepet kapott a KÁN-on, a színpadon Borbás Marcsi tartott Vad grillpartit, de a hagyományos Kaposvári Vadfőző Bajnokság és az idén első alkalommal megrendezett Vadragu Főzőverseny is nagy sikerrel zajlott.

A színpadon pedig olyan országosan is ismert előadók léptek fel, mint az Alma Együttes, az Apacuka Zenekar vagy a Szomszéd Néni Produkciós Iroda. A családok kényelmét szolgálta, hogy idén első alkalommal online is lehetett jegyet váltani a kiállításra.

A három nap alatt mintegy 25 ezren látogattak el a megújult Kaposvári Állattenyésztési Napokra.

 

Facebook oldalunk

KÁN Egyetemi Napok 2021. október 1-3.Magyar Mezőgazdaság Kft.Magyar Agrár- és Éllettudományi Egyetem Pannon LovasakadémiaMagyar Agrár- és Éllettudományi Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpont Bőszénfai SzarvasfarmKaposvárNemzeti Agrárgazdasági KamaraSomogyi Helyi Termék EgyesületDél-dunántúli Regionális Élelmiszer és Innovációs KlaszterMAGRO.HUSomogy HírlapAgroinform
© 2021 Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem • KÁN – Kaposvári Állattenyésztési Napok • Minden jog fenntartva!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat