Kométa: A KÁN több mint egy kiállítás

Hollosy Tibor beszerzési igazgató és ügyvezető helyettes Kométa '99 Zrt.Visszatérő kiállítóként vesz részt az idei Kaposvári Állattenyésztési Napokon a Kométa. A cég számára kiemelten fontos, hogy közvetlen kapcsolatot ápoljon beszállítóival. Erre és a fogyasztókkal való találkozásra is nagyszerű lehetőséget nyújt a KÁN – vélekedik a cég beszerzési igazgatója és ügyvezető helyettese. Hollósy Tiborral beszélgettünk.

Adódig a kérdés, hogy élelmiszer-feldolgozóként miért tartják fontosan, hogy részt vegyenek a Kaposvári Állattenyésztési Napokon?

Immár nyolcadik alkalommal veszünk részt a KÁN-on. A Kométa élelmiszer-feldolgozó cég, ám munkánk szorosan összefügg a termelőkkel, a sertéstartókkal. Hitvallásunk, hogy jó minőségű termékeket csak kiváló alapanyagból lehet készíteni. Ezért is fontos, hogy közvetlen, bizalmi kapcsolatban legyünk alapanyag beszállítóinkkal. A KÁN egy kiváló lehetőség arra, hogy a meglévő és jövőbeni partnereinkkel találkozzunk.

Ez azt jelenti, hogy újabb üzleti partnerekkel gyarapodhatnak a kiállításnak köszönhetően?

Mindenképpen, hiszen a KÁN-on éppen a Kométa potenciális partnerei, a dél-dunántúli termelők vesznek részt. A Kométa pedig arra törekszik, hogy beszállítóinak túlnyomó többsége a régióból kerüljön ki. Ez ugyanis nemcsak gazdasági, hanem állatjóléti szempontból is fontos.
A KÁN nem csupán egy kiállítás, hiszen minden évben szakmai konferenciák várják az ágazat szereplőit! Ez mennyire vonzó a Kométa számára?
A Kaposvári Állattenyésztési Napok egyik legnagyobb ereje éppen abban a szakmaiságában rejlik, amelyet az egyetemi háttér biztosít. A konferenciákon megismerhetjük a legújabb kutatási eredményeket, amelyeket a gyakorlatba is átültethetünk, annak érdekében, hogy tovább növeljük a minőséget és a hatékonyságot. Nem túlzás azt mondani, hogy ezzel a tudásközvetítő szereppel egy hiánypótló missziót vállalt fel az egyetem, amelyet a Kométa messzemenőkig támogat. Azzal számolunk, hogy hosszútávon támaszkodhatunk a Kaposvári Egyetemre, mint tudásközpontra.

Jól látszik, hogy a Kométa számára kiemelten fontos a minőség és az innováció.

Pontosan, ahogyan a környezetvédelem és az állatjóléti szempontok is. Ezt az elkötelezettséget mutatja, hogy felvágottjainkat és a virslinket az előírt 45 helyett 80 százalék feletti hústartalommal állítjuk elő, mesterséges ízfokozó (nátrium glutamát) hozzáadása nélkül. Termékeinkből kivontunk minden allergén anyagot, sonkáink pedig nem tartalmaznak hozzáadott foszfátot sem. Tavaly pedig a húsipari cégek közül elsőként piacra dobtuk a kék címkével jelölt termékeinket, amelyek sótartalmát 25 százalékkal csökkentettük. Elmondható, hogy a sócsökkentési program bejelentése óta eltelt 12 hónapban 55 tonna sóval kevesebbet használtunk. Törekszünk a műanyag csomagolóanyagok optimalizálására és felhasználási mértékének csökkentésére is.

A minőség a Kométánál egyet jelent az egészséges élelmiszerrel.

Cégünk elkötelezett az egészséges életmód mellett, ez pedig nemcsak a termékeinkben nyilvánul meg. Rengeteg sporteseményt, így a Kaposvári Egyetem Cross Run terepakadály futóversenyét is támogattuk. Csapatot is rendszeresen indítunk, sőt tulajdonosunk Giacomo Pedranzini és jómagam is lefutottuk már a félmaratoni távot. Emellett pedig abban is komoly felelősségünk van, hogy elmondjuk az embereknek, miért jó a szervezetnek a minőségi vöröshús fogyasztás.

Erre kiváló alkalom lesz a KÁN!

Pontosan, hiszen itt közvetlen kapcsolatba kerülhetünk a fogyasztókkal. Megkóstolhatják régi-új termékeinket, véleményt mondhatnak. Nem elég jónak lenni, annak is kell látszani. A KÁN kiváló alkalom arra, hogy megmutassuk magunkat. Ráadásul a szemléletformálásra is lehetőség nyílik. Várjuk a családokat, a legkisebbeket, hogy megtapasztalják, lehet egyszerre ízletes és egészséges egy termék. Nemcsak a standunk lesz jelen a kiállításon, hanem a dolgozóink is, akik számára minden évben biztosítjuk a belépőjegyet. Mi ott leszünk, találkozzunk szeptember 13-15. között a KÁN-on!

 

Facebook oldalunk

KÁN Egyetemi Napok 2021. október 1-3.Magyar Mezőgazdaság Kft.Magyar Agrár- és Éllettudományi Egyetem Pannon LovasakadémiaMagyar Agrár- és Éllettudományi Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpont Bőszénfai SzarvasfarmKaposvárNemzeti Agrárgazdasági KamaraSomogyi Helyi Termék EgyesületDél-dunántúli Regionális Élelmiszer és Innovációs KlaszterMAGRO.HUSomogy HírlapAgroinform
© 2021 Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem • KÁN – Kaposvári Állattenyésztési Napok • Minden jog fenntartva!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat