Újabb kiemelt kiállító a KÁN-on

Keller Károly értékesítési igazgató Strautmann Hungaria Gépgyártó Kft.Fejlesztőként, gépgyártóként nem csupán az eladás, hanem a szemléletformálás is céljuk. Keller Károllyal a Strautmann Gépgyártó Hungária Kft. értékesítési igazgatójával beszélgettünk.

Miért tartják fontosnak, hogy részt vegyenek a Kaposvári Állattenyésztési Napokon?

Immár harmadik alkalommal képviseltetjük magunkat a Kaposvári Állattenyésztési Napokon. Úgy gondoljuk, hogy a tavaly új alapokra helyezett KÁN egy kiváló fórumot, megjelenési lehetőséget kínál számunkra. A célunk, hogy a 21. századi technológiát közel vigyük a gazdákhoz és a jövő agrárgenerációjához, meggyőzzük őket arról, hogy érdemes befektetni a jövőbe. Ráadásul a Kaposvári Egyetemmel szoros szakmai együttműködést alakítottunk ki az elmúlt években, így mindenképp ott a helyünk a KÁN-on.

Mit takar ez az együttműködés az egyetemmel?

A Strautmann Gépgyártó Hungária Kft. nem csupán egy kereskedő, hiszen cégünk tervezi, fejleszti és gyártja az általunk eladásra kínált gépeket. Épp ezért kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a hallgatókat, a jövő gazdálkodóit megismertessük a 21. századi technológiával. A Kaposvári Egyetem tanüzemében például napi szinten egy takarmánykeverő kiosztó kocsit, vagy épp a szervestrágyaszórónkat próbálhatják ki a gyakorlatban a fiatalok. Az egyetemen meglévő magas színvonalú tudományos háttérnek köszönhetően pedig kutatni, vizsgálni tudják a fejlesztéseinket, annak pozitív vagy esetleg negatív hatásait, valamint a különböző kutatás-fejlesztési projekteket tudjuk gépeinkkel segíteni. Ez pedig számunkra is értékes visszajelzés és alapvető érdek, hogy ilyen projektekben is részt vegyünk.

Említette, hogy nem kizárólag az értékesítés a céljuk. Akkor mit szeretnének elérni?

Elsősorban segíteni a gazdákat és egy kicsit talán a szemléletformálás. Cégünk 90 százalékban exportra dolgozik, de elkötelezettek vagyunk a magyar gazdák iránt. Szeretnénk bebizonyítani, hogy igenis megéri drágább, innovatív, technikailag és minőségileg jó gépet vásárolni, hiszen hosszú távon megtérül a befektetés. Épp ezért például lehetőség biztosítunk arra, hogy a gazdák kipróbálhassák a gépekeinket. Például a tavalyi Kaposvári Állattenyésztési Napokon fordult elő, hogy egy termelőnek „kölcsönadtunk” egy gépet, amely sosem került már vissza hozzánk, mivel két hónap elteltével megvásárolta, hiszen saját szemével győződött meg a hatékonyságáról. A hatékonyság pedig pénzt jelent a gazdáknak. Szeretnénk az új technológia iránt bizalmatlan, kételkedő hitetleneknek, bizalmat és hitet adni – ez a legfontosabb számunkra, hogy a gazdák végre elhiggyék, hogy igen is elérhető számukra a 21. századi technológia. Mi nem csupán egy-egy gépet szeretnénk értékesíteni, hanem segíteni szeretnénk a gazdáknak hatékonyan és gazdaságosan működni, úgy hogy a technológián túl azt a tudást is szeretnénk átadni, amely a fejlesztéseink mögött van. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy ezt a szemléletet látjuk a Kaposvári Egyetemen és a megújult Kaposvári Állattenyésztési Napokon is.

Hazánkban rengeteg a mezőgazdasági kiállítás. Ön szerint miért érdemes épp a KÁN-on megjelenni?

Úgy gondolom, hogy mindazok a cégek, akiknek tevékenysége nem pusztán csak a kereskedelemről az eladásról szól, hanem egy kicsi többletet, egy kicsi innovációt, egy kicsi tudományt és ezzel minőséget képviselnek, ott a helyük a Kaposvári Állattenyésztési Napokon. Meggyőződésem, hogy a KÁN több mint egy kiállítás, hiszen lehetőséget nyújt a tapasztalatcserére a tudomány a gyakorlat a technológia és a valós felmerülő igények halmazában. Olyan emberek és cégek találkozóhelye, akik elkötelezettek az innovatív, minőségi eszközök és technológiák használatában, abban, hogy még versenyképesebbé tegyék a magyar agráriumot, növelve ezzel a vidék megtartó erejét. Örülök, hogy ebben a Strautmann is részt vehet!

Facebook oldalunk

KÁN Egyetemi Napok 2021. október 1-3.Magyar Mezőgazdaság Kft.Magyar Agrár- és Éllettudományi Egyetem Pannon LovasakadémiaMagyar Agrár- és Éllettudományi Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpont Bőszénfai SzarvasfarmKaposvárNemzeti Agrárgazdasági KamaraSomogyi Helyi Termék EgyesületDél-dunántúli Regionális Élelmiszer és Innovációs KlaszterMAGRO.HUSomogy HírlapAgroinform
© 2021 Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem • KÁN – Kaposvári Állattenyésztési Napok • Minden jog fenntartva!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat