KÁN: tudományosság, szakmaiság és igényes szórakozás

Prof. Dr. Kovács Melinda, a Kaposvár Egyetem rektora, az MTA rendes tagjaTudományosság, szakmaiság és igényes szórakozás – ezt kínálja a megújult Kaposvári Állattenyésztési Napok a kiállítóknak és a látogatóknak. A Kaposvári Egyetem rektorával, a rendezvény szakmai igazgatójával Prof. Dr. Kovács Melindával beszélgettünk.

Hogy lehet megfogalmazni a megújult KÁN filozófiáját?

A Kaposvári Állattenyésztési Napok országosan is meghatározó állattenyésztési rendezvény. Kiváló lehetőség arra, hogy a mezőgazdaságban dolgozók, a kapcsolódó iparágak képviselői, szervezetek, különböző intézmények találkozzanak egymással, illetve partnereikkel. Ez pedig üzleti lehetőségeket is rejt. Emellett a Kaposvári Egyetem korszerű tudásbázisára építve tudományos fórumok helyszíne is. Az Agrár- és Környezettudományi Kar országosan és nemzetközileg is elismert kutató-fejlesztő intézmény, főleg az egészséges, jó minőségű és biztonságos élelmiszer-előállítást megalapozó kutatások területén. A fiatalok pedig idén nemcsak a gazdászversenyen, hanem az Agrár startup Ötletversenyen is megmérettethetik magukat. Ez utóbbi célja, hogy támogassa az innovatív ötleteket. Végül harmadik misszióként fontosnak tartjuk a rendezvény tudománynépszerűsítő, ismeretterjesztő és szemléletformáló hatását. Filozófiánk: tudományosság, szakmaiság és igényes szórakozás.

Miért fontos, hogy a Kaposvári Egyetem felvállalja ennek a rendezvénynek a megszervezését?

Egy vidéki egyetem sok kihívással néz szembe. Fontos, hogy országosan is megmutassuk felelősségteljes szerepvállalásunkat a felsőoktatásban, láttassuk folyamatos fejlődésünket, eredményeinket. A KÁN szakmai hátteret biztosít a mezőgazdasági termeléssel összefüggő elméleti és gyakorlati ismeretek iránt érdeklődőknek. A kiállításra meghívást kaptak agrár társintézmények is, így lehetőség nyílik az agrár-felsőoktatással kapcsolatos kérdések megbeszélésére is. Ugyanakkor az egyetemi karok sokszínűségének köszönhetően a kiváló szakmai rendezvények mellett nagyszerű közönségprogramok is várják a látogatókat.

Facebook oldalunk

KÁN Egyetemi Napok 2021. október 1-3.Magyar Mezőgazdaság Kft.Magyar Agrár- és Éllettudományi Egyetem Pannon LovasakadémiaMagyar Agrár- és Éllettudományi Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpont Bőszénfai SzarvasfarmKaposvárNemzeti Agrárgazdasági KamaraSomogyi Helyi Termék EgyesületDél-dunántúli Regionális Élelmiszer és Innovációs KlaszterMAGRO.HUSomogy HírlapAgroinform
© 2021 Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem • KÁN – Kaposvári Állattenyésztési Napok • Minden jog fenntartva!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat